Vil du være med og gjøre hverdagen i Ukraina litt varmere?

Pengene Ungdom i Oppdrag har samlet inn til flyktningene i Ukraina har vært med å gi en hjelpende hånd til mange.

Vinteren i Ukraina nærmer seg. Tusenvis av mennesker har fått husene sine bombet. Mange av de som først flyktet fra krigens herjinger til Vest-Ukraina og videre til andre europeisk land, har vendt tilbake til hjemstedene sine. Der bor mange hos slektninger, naboer og venner. Og noen bor i sine ødelagte hus. 

Vinteren i Ukraina blir kald. Og for mennesker som ikke har et hjem, for de som bor der infrastrukturen er ødelagt og det ikke er mulighet for oppvarming, står foran en forferdelig vinter.

Ukrainske myndigheter har gitt beskjed om at Ternopil i Vest-Ukraina må forberede seg på å ta imot opp til 50 000 nye flytninger denne vinteren, fordi det blir for kaldt for de å bli værende der de er i de østlige delene av landet.

Mange Ukrainere trenger desperat hjelp – vil du bli med?

Ungdom i Oppdrag har så langt bygget nesten 100 midlertidige hus i landsbyer rundt Kyiv. I løpet av høsten skal vi bygge ytterligere 80 hus. Vi tilbyr også husrom og mat til flyktninger som kommer til Ternopil.

Ungdom i Oppdrag har så langt samlet inn syv millioner kroner til vårt arbeid i Ukraina. Dette har gått til husbygging, husly, mat og transport av fattige flyktninger ut av krigssonene i landet.

Nå trenger vi mer for å kunne hjelpe flere, slik at flere familier kan spise seg mette og å gi husrom til så mange som mulig i vinter. For å fortsette å hjelpe, trenger vi din hjelp.